m=[system] i=[] s=[presentation] t=[] p=[] a=[] c=[]

Descriere sistem

Gipix este un sistem pentru monitorizarea in timp real a vehiculelor. Pe baza datelor primite de la satelitii GPS, sistemul determina pozitia vehiculului, eroarea de pozitionare, precum si viteza de deplasare a acestuia. Intervalul la care aceste date sint memorate este de o secunda.

Suplimentar, pe linga datele privind pozitia fiecarui vehicul, sistemul permite si transmiterea altor parametrii care descriu starea fiecarui vehiculi, precum si preluare informatiilor de la diversi senzori instalati.

Toate aceste informatii sint preluate de catre sistem si transmise periodic catre un server central, prin intermediul retelei GSM/GPRS.

Utilizatorul are acces la aceste informatii prin intermediul Internetului in orice moment. Sistemul poate reprezinta un adevart ajutor pentru activitatile de zi cu zi ale companiilor, oferind informatii despre cum sunt folosite, unde circula si ce s-a intimplat cu masinile firmei peste zi.

Gipix poate fi folosit atit pentru autovehicule individuale, cit si pentru flote si parcuri de masini.

Gipix este printre putinele sisteme existente pe piata, daca nu chiar singurul care permite refacerea traseelor vehiculelor (pozitie, viteza, eroare pozitionare) cu o rezolutie
de 1 secunda. Toate informatiile din urma sint arhivate si pot fi accesate in orice moment, in mod transparent, de catre utilizator.


- exemplu refacerea traseelor cu o rezolutie de 1 secunda

 

- exemplu refacerea traseelor cu o rezolutie de 20 secunde